Tag: синдикати

Потпишан Општиот колективен договор, 130 илјади вработени во јавниот сектор од септември со 10 отсто повисоки плати

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска и претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Слободан Трендафилов, денеска после ...

Тренчевска: Има нови барања од синдикатите, конечниот текст ќе го разгледаме на ЕСС во вторник и ќе го потпишеме договорот

Министерката за социјална работа и политика, Јованка Тренчевска денеска изјави дека утврово одржале состанок со министерот за финансии и Конфедерацијата ...