fbpx

Tag: Вселенскиот патријарх Вартоломеј

Вартоломеј: Црквата и државната власт во Русија соработуваа во криминалната агресија и ја делат одговорноста за злосторствата

Вселенскиот патријарх Вартоломеј рече дека влијателната Руска православна црква ја дели одговорноста за конфликтот во Украина, но додаде дека е ...