fbpx

ОБРАЗОВАНИЕ

Сојузот на средношколци и МОН постигнаа договор за олеснување на државната матура

Генералното собрание на Сојузот на средношколци на својата вонредна седница одржана вчеравечер го прифати компромисот понуден од страна на Министерството...

Прочитај повеќе

МОН: Се одобруваат нови учебници за средно стручно образование, ќе се печатат етапно

Набавката на целосно нови учебници со ажурирани податоци, без нелогичности, навредливи и дискриминаторски содржини и технички грешки, покрај во основното...

Прочитај повеќе

Распишан јавен оглас за ангажирање на 25 студенти, за шест месечна платена пракса во МЗШВ

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство распишува јавен оглас за ангажирање на 25 практиканти, за шест месечен практиканска работа во...

Прочитај повеќе

МОН: Годинава рекорден буџет за финансиски стимулации во ученичкиот и студентскиот стандард

Министерството за образование и наука (МОН) обезбедува континуитет во унапредувањето на ученичкиот и студентскиот стандард, преку постојано зголемување на износите...

Прочитај повеќе

Шаќири и претставници на делегацијата на ЕУ дискутираа за унапредување на квалитетот на образовниот процес

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска одржа координативен состанок со претставници на делегацијата на Европската Унија во Скопје....

Прочитај повеќе

МОН: Од денеска аплицирање за субвенциониран студентски оброк за студентите кои досега не го оствариле ова право

Министерството за образование и наука информира дека до 26 март повторно е достапна можноста за аплицирање за остварување на правото...

Прочитај повеќе
Page 1 of 21 1 2 21