fbpx

УМЕТНОСТ

Бранко Шимиќ, уметник: Слободата на мнозинството ќе биде условена од слободата на малцинството, тоа е суштинска борба во 21. век

Ана Василевска Уметникот Бранко Шимиќ минатата недела гостуваше на фестивалот за современи уметности АКТО.Како дел од промоцијата на публикацијата „ЗБОРУВА АКТО...

Прочитај повеќе

Технолозите користат вештачка интелигенција за да ги „прошират“ познатите уметнички дела

Уметниците создаваат секакви надреални композиции користејќи „OpenAI's DALL-E“, алатката за вештачка интелигенција која генерира слики од неколку зборови описен текст....

Прочитај повеќе

Мрачниот портрет на Путин: Ужас, болка, страдање, смрт, нечовечност, зло – сето тоа е на оваа слика

Фејсбук страницата „Во меѓувреме во Украина“ (Meanwile in Ukraine) објави фотографија и нејзини сегменти чиј автор е белорускиот фотограф Павел...

Прочитај повеќе
Page 1 of 10 1 2 10