fbpx

Tag: Бисера Костадиновска Стојчевска

Костадиновска-Стојчевска: Јазикот е израз на нашиот идентитет, секој стручен влог во новиот Закон за употребата на македонскиот јазик е придонес за нашата државност

Во НУБ „Св. Климент Охридски“-Скопје денеска се одржа јавна дебата за Предлог-законот за употребата на македонскиот јазик, кој е јавно ...

Ковачевски: Дигитализирани векови стари македонски ракописи, наследство со кое треба да се гордееме

Премиерот Димитар Ковачевски, министерката за култура, Бисера Костадиновска Стојчевска и директорката на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, Елена Грујоска ...