fbpx

Tag: Европска единствена платежна област

Поврзување на платежните инфраструктури на Западен Балкан и Европската единствена платежна област за намалување на трошоците за плаќањата и олеснување на трговијата и инвестициите

Од суштинско значење за Регионот на Западен Балкан е поврзување на платежните инфраструктури со оние во рамките на Единствената европска платежа област (СЕПА). Преку прифаќање ...