fbpx

Tag: Македонци

МНР ги повикува Македонците во Албанија слободно да ја изразат својата етничка, јазична и религиска припадност на претстојниот попис

Министерството за надворешни работи ги охрабрува сите Македонци во Албанија слободно да ја изразат својата етничка, јазична и религиска припадност, ...

Салиу: Како може Македонец да е против правото на самоопределување кога цел живот се бори со побројни и помоќни нации да им докаже дека се реалност

Новинарот на ТВ Клан, Фуркан Салиу, во пост на социјалната мрежа постави неколку прашања во врска со односите помеѓу Македонците ...

Page 1 of 2 1 2