fbpx

Tag: монетарна политика

МФ: Владините политики го задржаа и потврдија кредитниот рејтинг од „Стандард и Пурс“

Република Северна Македонија доби потврда за политиките што ги спроведува и во време на криза и го задржа кредитниот рејтинг ББ- со стабилен изглед, утврден од Агенцијата за кредитен рејтинг „Стандард и Пурс“. Кредитниот рејтинг ББ- со стабилен изглед земјава го има во континуитет и особено ...