fbpx

Tag: Народна банка

Ангеловска-Бежоска: Стапката на инфлација се намали на 3 проценти, инфлациските трендови се позитивни

Гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска во видеоинтервју за „Еуромани“ посочила дека инфлациските трендови се позитивни, но дека централните банки ...

Нарoдната банка го поддржа нашиот тим за учество на Меѓународната економска олимпијада што донесе бронзен медал  

Заради јакнење на финансиската писменост на населението од сите старосни категории и профили, Народната банка презема иницијативи и активности на ...

Page 1 of 4 1 2 4