Tag: Народна банка

Грижата за финансиската писменост на младите и во изминатата учебна година беше еден од приоритетите на Народната банка

Народната банка спроведе засилени активности во доменот на финансиската едукација преку изведување обуки за учениците, спроведување едукативни презентации, едукативни материјали, ...

Народна банка: Продолжува Проектот за финансиска писменост со ИНФЕ-ОЕЦД, Министерство за финансии на Холандија и Money Wise

Продолжува јакнењето на капацитетите на Народната банка и финансиските регулатори (Министерство за финансии, Комисија за хартии од вредност, Агенција за супервизија ...

Директорката на Секторот за монетарна политика, истражување и статистика при Народната банка, Султанија Бојчева-Терзијан, учествуваше на бизнис-форумот „Економски перспективи за предвидлив развој“ во организација на агенцијата „Марили“ /Фото: МИА

Бојчева-Терзијан од Народната банка: Растот на зелените финансии ‒ поддршка на енергетската транзиција на економијата

Директорката на Секторот за монетарна политика, истражување и статистика при Народната банка, Султанија Бојчева-Терзијан, учествуваше на бизнис-форумот „Економски перспективи за ...

Митреска: Соодветна монетарна и фискална комбинација на ЦИЈИЕ, како поддршка на процесот на стабилизирање на растот на цените

„Среднорочните фискални прогнози за земјите од Централнa, Источна и Југоисточна Европа упатуваат на фискална консолидација, што обезбедува поддршка на монетарната ...

Ангеловска-Бежоска: Издавањето на граѓанската обврзница не се очекува да има позначајни ефекти врз банкарскиот сектор

Гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска не очекува дека издавањето на граѓанската обврзница што ја најави Министерството за финансии ќе ...

Page 2 of 4 1 2 3 4