Tag: Народна банка

Средба Бежоска и Бесими со ММФ: Политиките кои ги води Народната банка се соодветен одговор на тековните предизвици

Политиките кои ги води Народната банка се соодветен одговор на тековните предизвици. Глобалната ситуација е сложена поради финансиските превирања, продолжувањето ...

Ангеловска-Бежоска: За повисок економски раст, потребна е поголема вклученост на жените во економијата

Според емпириските истражувања, поголемата вклученост на жените во економијата значи повисок економски раст. Кај развиените економии, вклученоста на жените може ...

Page 3 of 4 1 2 3 4