Tag: Народна банка

Со видео запис е одбележан почетокот на проектот за зајакнување на капацитетите на централните банки во земјите од Западен Балкан

Почетокот на тригодишната Регионална програма финансирана од ЕУ, чија цел е поддршка на централните банки и банкарските супервизорски агенции во земјите ...

Ангеловска Бежоска ‒ Рухе: И покрај економските шокови, НБ останува еден од носечките столбови на финансиската и макроекономската стабилност

И покрај силните шокови со кои се соочи нашата економија, како и глобалната економија, стабилноста беше зачувана. Централната банка и ...

Иницијативата Отворен Балкан дава резултати поради што ужива поддршка од дури 82% од македонските граѓани

Гувернерката на НБРСМ Анита Ангеловска-Божоска за „Вечерње новости“ информираше дека трговската размена меѓу Србија и Северна Македонија годинава се зголемила ...

Д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Северна Македонија (фото извор: НБРСМ)

Ангеловска–Бежоска за „Новости“: Благодарение на Отворен Балкан, размената со Србија е зголемена за 20 отсто

Гувернерката на Народната банка на Северна Македонија, Анита Ангеловска-Бежоска, оцени дека иницијативата Отворен Балкан веќе дава резултати, бидејќи трговската размена ...

НБ: Неповолното надворешно окружување и нагласените ризици налагаат водење исклучително претпазливи домашни политики

Најновите податоци и информации за домашната и глобалната економија и најновите случувања на меѓународните и на домашните финансиски пазари во ...

Page 4 of 4 1 3 4