Tag: рускиот ракетен терор

Обраќање на Олександр Урбанович, претседател на Здружението на Украинците „Лесја Украинка“ по повод рускиот ракетен терор

Денес државата-терорист – руската федерација повторно изврши масовни ракетни и беспилотни напади врз Украина….Киjив, Лвив, Одеса, Днипро, Харкив, Запорижја и ...