Tag: социјална политика

Тренчевска: Усогласувањето на националното законодавство е важно за понатамошно втемелување на принципите на еднаквост и недискриминација во општеството

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со амбасадорот на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, ...

Тренчевска: Раст на плати и пензии, поддршка за најранливите и оддржливи социјални услуги и сервиси ја обележаа 2022 година

Во рамки на дводневната конференција организирана од страна на Владата на Република Северна Македонија, „Година на нови можности“ се оддржа и панел ...

Тренчевска: Позитивните примери од Хрватска несомнено ќе придонесат во унапредување на системот за социјална и детска заштита

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска присуствуваше на тркалезната маса: „Заедно во заштита на менталното здравје на децата ...