Tag: Закон за македонски јазик

Опозицијата да не го спречува донесувањето на Законот за македонски јазик, апелираат од високообразовните и научните институции

Иако во фазата на јавната расправа и сите засегнати страни, широката јавност, научните и високо-образовните институции и политичките партии консензуално ...

Костадиновска Стојчевска: Поради пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, Законот за употребата на македонскиот јазик е заглавен во Собранието

Законот за употребата на македонскиот јазик е заглавен во Собранието поради пратениците од опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ и затоа, апелирам до ...