fbpx

Tag: злоставување

Шокантен извештај на 695 страници: Од 1950 до 2010 година во Илиноис 451 католички свештеник злоставувале најмалку 2.000 деца

Во американската сојузна држава Илиноис од 1950-тите до 2010-тите свештениците на Римокатоличката црква сексуално злоставувале околу 2.000 деца, соопшти државниот ...