fbpx

Tag: дрон

Фото: Укринформ

Русија повторно ја нападна енергетската инфраструктура во Украина, уништени сите дронови од нападот на Кијив

Властите на Кијив ги повикаа жителите да ја намалат потрошувачката на електрична енергија откако руските напади ја оштетија енергетската инфраструктура. ...