Tag: руска територија

Фото монтажа: Драган Мишев/ Цивил Медиа

Влијанието на зголемениот број украински напади со дронови на руска територија, и што ќе беше доколку Кијив немаше ограничување за употреба на западното оружје?

Командантот на украинската морнарица, Олекси Неижпапа, неодамна, како што објави ЦИВИЛ МЕДИА,  изјави дека состојбата на бојното поле ќе беше многу ...