fbpx

ИЗБОРИ

Политички акробации: Уставните измени и безидејното условување за предвремени парламентарни избори

БИЉАНА ЈОРДАНОВСКА / ЦИВИЛ Медиа Безидејнотоста во континуираните барања за предвремени избори се гледа и во бескрајното и празно повторување...

Прочитај повеќе

Тупанчески за НоваТВ: ВМРО-ДПМНЕ не одговори на поканата за учество во изборните измени

За учество во изготвување на Изборниот законик бил испратен допис до политичките партии и заинтересираните страни, невладини организации и здруженија,...

Прочитај повеќе

Помина времето на избори секоја година поради лични политички агенди, истакна Ковачевски

Опозицијата нема конзистентен став, вели премиерот Димитар Ковачевски, одговарајќи на новинарско прашање околу најновото барање на ВМРО-ДПМНЕ за предвремени парламентарни...

Прочитај повеќе

Предвремени парламентарни избори: Апетити за власт и неодговорно однесување кон клучните процеси во државата

Пишува: БИЉАНА ЈОРДАНОВСКА ДИК нема буџет за  предвремени избори. Во новиот Предлог-буџет за 2023 година, за Државната изборна комисија се одвоени...

Прочитај повеќе
Page 1 of 213 1 2 213