fbpx
Saturday, 24 September 2022

КОРУПЦИЈА

Јовановиќ: Николовски ја гледа Македонија како логор, а Ковачевски ја гледа како место за сите луѓе со широки хоризонти

Го слушнав Александар Николовски во Жешко лето. Јава на национализмот создавајќи култ од националниот идентитет кој, во суштина, е егзекутивен....

Прочитај повеќе

Склучен Меморандум за соработка помеѓу Народната банка и Државната комисија за спречување на корупцијата

Народната банка на Република Северна Македонија и Државната комисија за спречување на корупцијата денеска склучија Меморандум за соработка, со кој...

Прочитај повеќе

Грковска: Врвен приоритет е креирање и имплементирање на ефикасни антикорупциски политики

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска, денеска преку конференциска врска се обрати на...

Прочитај повеќе

Грковска: Транспарентноста и слободата на медиумите ја зголемија осетливоста на граѓаните против корупцијата и тоа е здраво за општеството

Борбата против корупцијата не е прашање на еден човек, не е прашање на една институција, туку е прашање на храбри...

Прочитај повеќе

Непостоечка фирма за лифтови добила околу 90 тендери, најмногу во јавни институции, ДКСК бара експресна постaпка

Непостоечка фирма во Скопје, со фалсификувани документи, фалсификувани ИСО сертификати, потписи, конкурирала и во периодот од 2018 до 2022 година...

Прочитај повеќе

Северна Македонија со скок од 24 места според Индексот за перцепција на корупцијата на Транспаренси интернешнл за 2021

Република Северна Македонија на листата според Индексот за перцепција на корупцијата на Транспаренси интернешнл за 2021 година се наоѓа на...

Прочитај повеќе

Николовски: Ги поставивме темелите на системската борба против корупцијата, воведоме мерки за коишто 30 години се немаше храброст

Ги поставивме темелите на системската борба против корупцијата којашто ја немаше 30 години и се немаше храброст за многу работи...

Прочитај повеќе
Page 1 of 3 1 2 3