ПИСМА

Реакција: Скандалозно нарушена автономија на Катедрата по микробиологија и паразитологија на Медицинскиот факултет во Скопје

Професори-членови на Наставно-научен совет на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, се обрати до Редакцијата на...

Прочитај повеќе

Пенов е таткото на современата функционалност на Скопје: Новата Автобуска, Водњанска, Плоштадот, стазата на Кејот, Мостот кај Транспортен…

Ристо Пенов, првиот избран градоначалник на Град Скопје, кој во два наврати излегуваше како победник на локалните избори во главниот...

Прочитај повеќе