fbpx
Monday, 23 May 2022

СОЦИЈАЛА

Тренчевска: Социјалниот дијалог со сите релевантни чинители е клучен за унапредување на работничките права

Министерката Тренчевска присуствуваше на дводневната национална работилница на тема „Обезбедување на одржлива иднина за индустриите за производство ан текстил, облека,...

Прочитај повеќе

Тренчевска: Растот на пензиите е меѓу првите мерки кои ги реализиравме во првите 100 дена од мандатот на оваа Влада

Министерката за труд и социјала политика, Јованка Тренчевска во текот на денешната посета на Пробиштип, заедно со градоначалникот Драган Анастасов  оствари...

Прочитај повеќе

Тренчевска: Сензорните соби се од големо значење за лицата со попреченост и се важна алка во терапевскиот пристап наменет за нив

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска го посети Дневниот Центар за лица со попреченост во Пробиштип, во...

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Тренчевска: Неопходен е ефикасен социјален дијалог за унапредување на безбедноста и здравјето при работа

Предизвиците поврзани со пандемијата на Ковид-19 покажаа дека постоењето на позитивна култура и силни системи за безбедност и здравје при...

Прочитај повеќе

Тренчевска: Социјалната реформа дава видливи резултати, обезбедуваме современи и поквалитетни услуги за сите граѓани

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска го посети Центарот за поддршка на згрижувачки семејства, Скопје и еден...

Прочитај повеќе

МТСП: Во тек етапната исплата на априлските пензии, со дополнителни 1.000 денари финансиска поддршка

Министерството за труд и социјална политика известува на ден 26.04.2022 год. (вторник) започнува етапната исплата на априлските пензии. Пензиите ќе...

Прочитај повеќе

Тренчевска: Oтворен нов Центар за поддршка на згрижувачки семејства во рамки на СОС Детско село, кој ќе обезбедува услуги за околу 60 згрижувачки семејства

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска присуствуваше на официјалното отворање на новиот Центар за поддршка на згрижувачки...

Прочитај повеќе

Тренчевска: Услугата помош и нега во домот достапна и во Општина Струмица, корисници околу 60 лица со попреченост и стари лица

На околу 60 лица со најтешка попреченост, односно комбинирана попреченост со највисок степен, потполно слепи лица, стари лица со навршени...

Прочитај повеќе
Page 1 of 49 1 2 49