fbpx

Tag: Скопје

Филип Конески: Скопје е град каде брутализмот има најимпозантни остварувања и како таков треба да го препознаеме и запишеме во градителското наследство

Желбата за враќање на некое изгубено време, истражувањето низ остатоците од колективнитеи личните сеќавања, врежаните слики кои оживуваат во фантазијата ...

Ерина Богоева, фотограф.

Ерина Богоева: Да го одвоиме брутализамот од историско-политичкиот контекст на времето во кое бил створен и да го цениме како уметност

Желбата за враќање на некое изгубено време, истражувањето низ остатоците од колективнитеи личните сеќавања, врежаните слики кои оживуваат во фантазијата ...

Page 1 of 42 1 2 42